Tuesday, May 22, 2007

Munch, Eesti viikingid & Alfred Nobel


Järjekordne tore ja lõbus tund koos vanade Põhjamaa-karudega.
Robinilt saime teada palju huvitavat Alfred Nobelist (rõhk on eeeeee peal, hääldage õigesti, palun!). Meeldetuletuseks siis nii palju, et Nobel oli dünamiidi leiutaja ning tal on kokku umbes 355 patenti üle maailma. Igal aastal antakse 10. detsembril välja ka 5 Nobeli preemiat. Peale ettekannet järgnenud diskussioon oli vahelduseks päris värskendav.
Henrik rääkis meile Eesti viikingitest. Huvitav ja vajalik ettekanne - ma olen peaaegu kindel, et pooled kohalviibinutest ei oleks osanud eestlasi ja viikingeid sellisel viisil küll kokku viia. Mingil ajaloohetkel olid Eesti viikingid ka Läänemere valitsejad, paremad Rootsi ja Norra omadest. Meeldiv üllatus.
Viimaseks ja vast tänase tunni naelaks oli Epp-Maria ettekanne Edvard Munchist. Munch on Norra kuulsamaid ja tähtsamaid kunstnikke, kes pärandas oma elutöö - üle 1000 maali, 4000 joonistuse ja 18 000 graafilist lehte Oslo linnale, Munchi muuseumile. Munchi tuntumad maalid on "Karje", "Madonna" jt.
Loodan, et ka teistele tund meeldis!

Kärt.

1 comment:

Anonymous said...

Kohe mõnusalt palju rahvast oli tunnis, palju rohkem kui tavaliselt. Ma arvan, et tänu sellele oligi see diskussioon nii hea. No muidugi peamiselt tänu 11c klassile ka, nemad ju vanad kalad juba :D
Igatahes, taaskord olid head teemad ja sai palju uut ning huvitavat teada. Ei tea, kas me jõuame Erki, Aili, Mihkli ja Ragne ettekanded ka veel ära kuulata?