Monday, March 19, 2007

Lugemismuljeid

Pärast Soome instituudi loengut otsustasin sõrmekese oma väikekodanlikust maailmakesest välja suruda. Pikkaaegsete eelarvamuste küüsis oli Oksaneni ("Stalini lehmad") raamatu kättevõtmisega paras tegu, olen sunnitud endale pai tegema, kirjutis oli "esimeseks raamatuks" just õige.
Raamat rääkis kahe maailma vahel olevast Annast ning ta suguvõsast, nende arvamustest, kogemustest ning tunnetest. Ulatusid tegevuspaigad Siberist Haapsallu ning sealt padusoomelikku väikelinna (neljakümnendatest tänapäevani). Kohati võib segavaks teguriks osutada toitumisprobleemide avalik ning otsekohene lahkamine, see et mind kohutavalt raske üllatada on ei ole üldistamiseks küllalt kandev alus. Kindlasti aga kaalub nauditav ning informeeriv pool selle veidikene varjulisema külje üle.

Soovitan.

-Ragne

1 comment:

Anonymous said...

Piinlik lugu, ma ise pole seda raamatut lugenud, kuigi juba ammu on olnud plaanis see ette võtta. Küsin homme, kas GAG-i raamatukogus on (kui meeles seisab). Aga Ragne ja teised ka (kes kaasaegset Soome kirjandust loevad) - võiksite osaleda Tartu Forseliuse Gümnaasiumi arvustuste võistlusel. Uurige lähemalt: http://www.finst.ee/2007/virtuaalkass.html

Kahe tunni pärast algab KEVAD!