Sunday, January 14, 2007

Äärelinna tuled

Sel nädalal jookseb veel kinos "Sõprus" Aki Kaurismäki film "Äärelinna tuled". Kasuta võimalust ja mine kindlasti vaatama! Kui film nähtud, ootaks siia kindlasti kommentaare (isegi siis, kui film ei meeldinudki). Ma ise olen näinud ja ütlen hiljem ka kindlasti sõna sekka!

Juta

4 comments:

GeneraatorC said...

Hej!
Nii, meie Juuliga hüppasime sealt läbi. Isiklikult kannan suurema vaimustuse puudumise hilise aja arvele. Sellist filmi võiks õhtu kella kümne asemel pigem hommikul kella kümnest vaadata. Tasa ja targu liikus filmike mööda väikest teekest, vähe juttu ning kindel ja suhteliselt spetsiifilise kallakuga taies. Ehk on asi minus, aga isegi mõtlema ei tirinud. Positiivse poole pealt peaks kindlasti ära märkima seda, et film ei olnud erinevate lausfantastiliste segaste asjaoludega üle koormatud, mainin seda just seepärast, et tihtilugu eesti filme vaadates (muidugi on ka erandeid) on tunne nagu tahetaks mahutada väikese eelarve sisse kümneid erineva storyline'iga filme, vanaema peseb nõusid... ja laest langeb alla suupilli mängiv ninja...(muuseas ei ole taolised intsidendid sugugi naeru esile kutsumiseks sisse pandud)

Vot nii, ei kahetse, et filmi vaatamas käisin ja uuesti läheks ka, et enda jaoks paar asja selgeks saada. Seega tuleb vist ikka teistelegi soovitada.

-Ragne

Anonymous said...

Njah, võrreldes eelmise filmiga "Mees ilma minevikuta", pole see ehk tõesti šedööver, paljude arvates suisa tagasiminek, aga ikkagi Kaurismäki. Mulle meeldis, mis LOOMULIKULT ei tähenda, et kõigile peaks meeldima.

Üks copy-paste ühe vana Ekspressi Areeni artiklist: " ... kuigi Kaurismäki kodumaal Soomes eelistatakse vist endiselt tema filmide asemel televiisorit vaadata, on tema viimaseid filme - "Mees ilma minevikuta" ja "Äärelinna tuled" - saatnud mujal Euroopas tohutu publikumenu. Suurim ebaõnnestumine on niisiis käes...". Terve artikli leiate siit: http://www.ekspress.ee/viewdoc/D3E2A87C897C6E1EC225722600022894

Soovitan lugeda, isegi kui filmi vaatama ei kavatse minna. Ja Juuli arvamust tahaks hirmsasti teada! :-)

shiverlady said...

Juuli magas. Ning mitte seetõttu, et filmil midagi viga oleks olnud. Kell oli palju. Juuli magas.

Juuli said...

Ha!
Esiteks. Ma vaid veidikene tukkusin, mitte ei maganud (vaiki, ragne, sa nurjatu!).
Teiseks.. nii palju kui ma filmist nägin, siis meeldis ta mulle. Kas just niivõrd see storyline kuivõrd väikesed detailid, keegi kuskil istumas, värvide mäng, jah, detailid.
Kindlasti ei kahetse ma, et filmi vaatamas käisin, kuid tõesti oleks tulnud valida varasem seanss.
Mul on nüüd kinnisidee igastahes näha ära "Mees ilma minevikuta", kasvõi sellepärast et mu ema pidevalt mainib KUI hea film see ikka oli ja KUIVÄGA talle ikka Soome filmid meeldivad. Kasvõi sellepärast et talle siis vastu vaielda või vaimustust jagada.
Vot sedasi.

Ahjaa, kindlasti minge vaatama, kes veel näinud pole, sest tõepoolest, ikkagi ju Kaurismäki.